vineri, 18 aprilie 2008

iar la interviu

cum imi caut pe bune un nou job, am mai fost la un interviu (dupa ce am refuzat 2 pana acum). de data asta a fost ceva mai special. o oarecum-matusa a maica-mii cunostea pe o tipa care lucreaza la o mare firma si a sunat-o p-aia sa imi puna o vorba buna. madam a zis ca la grivco nu numai ca nu se fac angajari, dar se dau afara, asa ca a zis ca m-ar baga la o firma de-a ei, nou deschisa. gafa pe care a facut-o oarecum-matusa maica-mii a fost ca i-a zis tipei ca eu am salariu de 300 de euro si ca vreau sa imi schimb jobul ca vreau mai multi bani. intr-adevar vreau mai multi bani, dar salariul meu in nici un caz nu e 300 de euro. e ceva mai maricel. ma rog...sa incepem povestirea.

am vorbit cu tanti si am stabilit ca ne vedem la 9 juma'. eu am ajuns mai devreme cu 10 min, ea a intarziat vreo 15. cam naspa. am stat si am asteptat acolo si ma uitam la fomeia de serviciu cum uda plantele si stergea birourile. ca tot veni vorba...au niste birouri...inca nu sunt mobilate complet da sunt maaaaari. eu, obisnuita cu o mini hala in care lucreaza 100 de oameni, am fost cu adevarat placut surprinsa (si au si niste monitoare...). ma rog...a ajuns si madama in cele din urma si am inceput intrevederea. tipa era destul de tzapana si cam sictirita. mi-a spus ca are nevoie de o secretara, dar care sa faca mult mai mult decat o secretara (adica si aprovizionare, si arhivare, si sa se ocupe de facturari si de comenzi etc si cand e ea plecata secretara sa ii faca treaba si sa se ocupe si de eventuali clienti). mi-a zis ca daca nu am experienta e cam naspa, dar putem sa ne mai vedem o data, si sa vedem ce si cum. dupa care s-a gandit sa ma intrebe ce fac eu. cand i-am zis helpdesk pe soft de editare video i-a picat fata (din asta mi-am dat seama ca ori nu stie ce e help desk ori nu stie ce inseamna soft de editare video). s-a redresat pana la urma si mi-a zis ca e interesant si ca a aflat ca vreau sa plec din cauza banilor. i-am zis ca asta nu e chiar adevarat, ca eu vreau sa plec din cauza ca nu am unde sa promovez, ca banii sunt totusi ok. s-a uitat ciudat la mine (probabil se gandea ca daca ma multumesc cu 300 de eur sunt cam fraierica), asa ca am gasit de cuviinta sa o anunt ca oarecum-matusa nu a zis suma corecta, si ca suma de fapt e...mai mare. i-am zis cat am si s-a cam inverzit la fata. si brusc n-a mai fost sictirita si relaxata. a luat o pozitie mai profi, si a inceput sa-mi puna intrebari ca sa gaseasca o scapare (gen daca am carte de munca, daca am contract, daca am 18 net sau brut, daca am bonuri etc). a fost cam dezamagita ca totul era in regula. i s-a lungit fata si mi-a zis ca nu crede ca imi poate oferi 20, dar a inceput sa imi tot spuna de posibilitati de promovare, de cata nevoie are ea de o mana dreapta, cum pleaca foarte des si ar avea nevoie de cineva ca mine sa ii tina locul...treburi d-astea menite sa ma incante. adevarul ca nush cat de incantata sa fiu. acum sunt intr-o mare dilema (in caz ca decide sa stranga din dinti si sa-mi dea cati bani vreau). a ma duce sau a nu ma duce..asta e intrebarea. pe de-o parte ea mi-a spus mai mult sau mai putin direct ca exista o gramada de posibilitati de avansare si daca ma descurc eu o sa fiu prima luata in calcul. pe de alta parte, daca nu merge firma eu o sa raman o amarata de secretara cu o gramada de indatoriri. o sa muncesc de o sa-mi sara capacele si experienta pentru un eventual viitor post va fi secretara...nu tipa buna la toate.

any help/suggestion would be highly appreciated (poate voi va pricepeti mai bine la cum merg lucrurile pe piata joburilor in ziua de azi)

4 comentarii:

Anonim spunea...

si eu am pornit de pe un job asemanator cu ceea ce ti se ofera tie acum. si am ajuns intr-un final sa fiu mana dreapta, sa ma ocup de absolut tot acolo, sa nu se miste nimic fara ca eu sa stiu sau sa am de-a face cu asta. daca iti doresti asa ceva (si dc se poate intampla asa ceva in acea firma) sa stii ca nu e rau deloc, mai ales dc ai si unde avansa. in fond, oriunde te-ai duce exista riscuri, nu? trebuie sa fii tu convinsa ca vrei si ti se potriveste. mie mi-a prins extrem de bine experienta si desi pe cartea de munca nu eram mare lucru ca titulatura, in cv pot scrie fff multe legat de ceea ce am invatat si facut acolo.
iti tin pumnii

Alina spunea...

merci pt pumnii tinuti.

problema este ca am cautat de curand sa vad daca au pus postu si pe net ca mi-a zis tipa ceva de asta. si l-am gasit pe net. si l-am gasit cu salariu oferit - 350 eur. la suma asta chiar nu m-as duce. ar insemna sa renunt la prea multi bani din ce am eu acum.

pe de alta parte nu cred ca ea e dispusa sa dea cu 200 de eur in plus ca am eu ochi frumosi si m-a recomandat oarecum-matusa maica-mii.

pres ca trb sa astept sa vad daca ma mai suna :)

Anonim spunea...

vb si tu cu tanti sa iti treaca pe cartea de munca functie director economic, sau altceva, nu secretara , ii explici ca nu faci numai munca de secretara ... iti ofera si 20 de mil. bani in mana si e ok, si btw posibilitati de avansare , chiar nu cred ca o sa ai....
ce draqu cautati toti ... posibiliatati de avansare, sa dea bani calumea asta te intereseaza ca nu ai mult de trait .. inca vreo 40 de ani si mori cu tot cu titulatura de smecher

Alina spunea...

a picat toata faza pentru ca tanti mi-a trimis un mail foarte siropos in care mi-a zis ca ma accepta (pe un asemenea ton de ai fi zis ca imi face un mare serviciu) si ca imi ofera 12 mil si bonuri de masa. o sa-i daun un mail sa ii zic ca asta e cu 1/3 mai mic decat ce am eu, si ca mie aici deja mi s-a oferit in vreo 3 luni o oarescare promovare