vineri, 30 mai 2008

informarea asta...

stiu ca nimeni nu e perfect. nici chiar eu. dar ma zgarie pe retina la propriu sa vad in presa greseli crunte si cumplite. spre exemplu va ofer un citat dintr-un articol:

Eroul preferat al multora dintre noi, Indiana Jones, s-a întors într-un nou film, "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", ce a fost lansat la Festivalul de la Cannes. Indy, ca în toate celelalte filme, porneşte în căutarea unor artefacte mitice, ale căror urme au fost pierdute de mult, precum Sfântul Graal sau Arca lui Noe. De data aceasta, el caută Craniile de Cristal, care nu aparţin însă unei legende, ci sunt cât se poate de reale.

colorarea imi apartine. si nu pot sa cred ca cineva care lucreaza la un ziar poate face o asemenea gafa. daca tot te apuci sa scrii despre un film, si sa faci referire la altele din aceeasi serie (mai ales un clasic gen Indiana Jones) atunci da un mic search pe IMDB ca sa vezi despre ce e vorba. e o chestie de incultura (din punctu meu de vedere) sa nu fi vazut Indiana Jones, but then again eu sunt fan, pot sa ma insel. oricum www.imdb.com nu e greu de tastat. facand abstractie si de asta, cel sau cea care a scris articolul a omis faptul ca nu toate englezismele sunt furculisioane. ma refer la faptul ca primul Indiana Jones se cheama Raiders of the Lost Ark. Chestia asta nu inseamna "calaretii arcei pierdute"...in nici un caz. si nu are nici in clin nici in maneca cu arca lui noe. in filmul asta indy cauta chivotul in care au fost carate cele 10 porunci pana la tara fagaduintei. deci nu e arca, e chivot, si nu e noe, e moise.

si nici macar nu e articol de click sau ring...e Realitatea. urat...urat

Un comentariu:

Gaelex spunea...

Mie imi place Harrison Ford inca de pe cand il juca pe Han Solo in Star Wars, care cred ca a fost si primul film in care l-am vazut. Blade runner, Indiana Jones, The Fugitive sunt printre filmele lui mai cunoscute.
Rolul din Firewall nu l-a prins prea bine, in schimb in cel de Jack Ryan a fost perfect. Air Force One, Sabrina si Working girl arata ce gama larga de roluri poate juca.
Dintre filmele de razboi mi-a placut mai mult Forta 10 din Navaronne, Strada Hanovra era cam complicata din cauza povestii de dragoste.
Revenind la oile noastre de la Realitatea, trebuie sa intelegi ca sunt platiti sa scrie, nu sa gandeasca.