luni, 28 iulie 2008

:-s

as vrea sa fac un apel umanitar si sa rog toti oamenii care poposesc pe pagina asta sa imi tina pumnii maine. cat de strans se poate. nu zic acuma despre ce e vorba, dar o sa zic zilele viitoare...cand o sa stiu ceva sigur...

duminică, 27 iulie 2008

made of honor

il astept de ceva timp (nu pentru ca ar fi ceva de capul lui, ci pentru ca imi place sa ma relaxez prin weekenduri cu filme de genul asta). este un fel de "my best friend's wedding", doar ca de data asta tipa se marita, tipul o iubeste, e don'soara de onoare si face tot posibilul sa o cucereasca pe bride-to-be. personal gasesc filmul asta mai amuzant decat "my best friend's wedding", si mai la sentiment. este dupa cliseul "tipul este o curva masculina si cand tipa se pregateste sa se marite el decide sa se schimbe pentru ea pentru ca isi da seama ca o iubeste". de fapt, faca stau sa ma gandesc mai bine, nu am vazut suficient de multe filme pe ideea asta ca sa o pot considera cliseu. si totusi, asa imi suna. oricum, e blogul meu si pot sa "cliseizez" ce vreau.
all in all filmul este tare dragut si relaxant, si e si cu happy end. merita vazut fie si doar pentru "grandma pearl" care poarta pe post de colier bile anale fosforescente.

il recomand fetelor intr-o dupa-amiaza de weekend, si baietilor daca vor sa isi impresioneze prietena si sa o invite sa vada un chick-flick. totusi, parca nu as recomanda aruncarea banilor pentru vazut la cinema...

marți, 22 iulie 2008

cruel intentions 1 vs 2

alaltaieri am revazut cruel intentions 1 si azi m-am gandit sa ma uit si la 2. stiu ca de obicei continuarile nu sunt la fel de bune ca originalul, dar de data asta a fost crunt. hai sa facem niste comparatii inainte de toate:
in primul rand posterul: primul te duce cu gandul la ceva intunecat, erotic, twisted. al doilea te duce cu gandul la o comedioara usoara cu adolescenti in prag de pubertate si cu povesti lacrimogene de amor, combinat o tzara si cu o telenovela.
acum sa trecem la partea cu adevarat dureroasa: actorii
katryn 1 este sarah michelle gellar, care este sexy (orice ati zice) si este rea (malefica de-a dreptul) si pare genul de femeie fatala care poate face orice, oricum, oricui. papusica cealalta este amy adams, care mie mi-a placut tare mult in 'enchanted'. dar oricat mi-ar fi placut mie, nu are nimic din ce ar fi trebuit sa aiba kathryn. este doar o copie palida, falsa si penibila. poate doar in cateva faze sa fi fost cu adevarat malefica. in rest e doar o blondina cu ochii rosii, care mai plange din cand in cand de mama focului si face pe dura ca sa-i fie pe plac maica-sii. din asta nu are cum sa se ajunga la ce am vazut eu in cruel intentions, mai ales ca diferenta nu poate fi mai mare de 4 ani. kathryn unu este asa pentru ca vrea sa fie, pentru ca ii place si pentru ca o prinde. asta plange dupa afectiunea mamicii si se razbuna pe cine apuca. asta nici macar nu are curaj sa invete ea pe cineva sa pupe...dicteaza de la distanta.
sebastian 1 este ryan phillipe si este super hot, sexy, malefic, serios, intunecat, misterios. un barbat pe care, daca il intalnesti o data in viata, nu il uiti si nici nu il poti ignora. te atrage pentru ca te ghiceste, si stie ce vrei, ce iti place, ce te aprinde si ce te tine arzand. sebastian 2 este robin dunne sau mai bine zis un CACAT. este genul de adolescent traumatizat, pampalau, care cade in dush cand vede doua gagici pupandu-se si care aminteste de original doar in prima faza a filmului. din pacate faza aia e trasa la xerox dupa faza cu psiholoaga din filmul original asa ca...aici chiar au dat-o in bara. asta nu e nici sexy, nici carismatic, nici atragator, si nici nu pare genul de barbat care sa te faca sa uiti de tine si sa faci orice.
acuma...cecile vs cherie. cum dracu sa o compari pe selma blair cu keri lynn pratt. da...si eu ma intreb cine e kery lynn pratt. e adevarat ca acuma e o bunaciune dar in film e un fel de pokemon care nici macar amuzanta nu e. e doar o alta blonda de umplutura, proasta ca noaptea si virgina dornica de coana. macar selma blair e frumusica si joaca bine. si compenseaza lipsa tzatzelor cu farmecul de provinciala tuta pe care il da personajului.
si...in final, annette vs danielle. de ce? cum? doamne fereste! annette este reese witherspoon, care e frumusica foc, si dulcica si cu o fetzisoara inocenta. este superba pentru rol. danielle in schimb e sarah thompson si ii tare urata. in pozele mai recente e ok, dar in film e naspa, si e falsa, si cand isi musca buzele ma scotea din minti. gestul ala era atat de prost facut si lipsit de spontaneitate, de-mi facea greata.
despre poveste nici nu vreau sa vorbesc. chiar daca al doilea nu se chema cruel intentions 2, tot era un cacat de film, dar tinand cont de primul si de ce vroia sa insemne...a fost o mizerie scarboasa cu care mi-am pierdut 87 de minute.
recunosc ca faza de la final m-a dat pe spate. i didn't see that coming (nu ultima ultima...penultima - nu vreau sa spun ca poate cineva e masochist si vrea sa vada filmul...nu vreau sa ii stric (ne)placerea). totusi...doar pentru faza aia nu a meritat timpul pierdut

duminică, 20 iulie 2008

drillbit taylor



de cand am auzit despre filmul asta am vrut sa-l vad pentru ca mi s-a parut ca ar avea potential de comedie. acum regret ca mi-am pierdut timpul cu el. e slabutz, plictisitor pe alocuri si not that funny. ideea e urmatoarea: doi pusti tocilari in prima zi de liceu. incep prost (imbracati in camasi identice() si termina si mai prost pentru ca incearca sa-l apere pe unu de cei mai periculosi tipi din liceu, doi batausi carora li se parea amuzant sa-i chinuie pe tocilari si slabanogi (not that original, huh?). intr-un final, satui sa se pishe unii pe altii si pe pereti si sa fie bataia de joc a tuturor, se hotarasc sa angajeze un bodyguard. singurul pe care si l-au permit a fost drillbit taylor, pe numele adevarat bob taylor ("not robert, just bob"). asta era de fapt un cersetor care incearca sa stoarca niste bani si sa fure niste chestii din casele pustilor, sa-si urmeze visul (canada era visul lui). pana la urma incearca sa-i invete niste chestii dar nu se prinde nimic de tocilari, face pe profu (si nu se prinde nimeni ca e un fake desi preda o gramada de materii doar ca sa-i sicaneze pe batausi). pana la urma pustii se prind ca bodyguardu lor e un impostor cand ajung acasa la unul dintre ei si gasesc casa aproape goala in timp ce amicii cersetori furau ce mai ramasese. din acest moment filmul devine clasicul "baiatul rau are remuscari si incearca sa repare greselile din trecut" si "tocialrii uniti reusesc sa uimeasca pentru ca au curaj sa se bata cu cei mai periculosi golani din scoala".

all in all, nu va pierdeti timpul. pe cat de incoerent si de ciudat poate parea ce am scris pana acum, pe atat de incoerent si de aiurea e filmul. parerea mea

sper ca "you don't mess with the zohan" sa nu fie la fel de dezamagitor. macar adam sandler imi place mai mult decat owen wilson :D

sâmbătă, 19 iulie 2008

reteta pt sambata dimineata

se ia una bucata somn agitat cu vise ciudate, una bucata vecina nebuna si baba, una bucata vecin care da gauri pe undeva prin casa. se amesteca bine si iata ce iese: te trezesti greu, nu-ti dai seama daca chiar te-ai intalnit cu cineva sau nu...si cum incerci sa deschizi ochii...auzi sunetul ala inconfundabil de bormasina care iti sfredelete craniul si creierul si iar craniul (ca iese pe partea cealalta). la o secunda bucuresteana* dupa asta, baba nebuna incepe sa bata in teava si sa urle. intamplator baba nebuna este perete in perete cu mine, asa ca este ca si cum mi-ar perfora craniul inca o data. bomboana de pe coliva (la propriu) este cand incepe sa urle. are un repertoriu destul de limitat, dar nu oboseste niciodata. printre "refrene" se numara: huliganilor, nenorocitilor, chem politia, vreti sa ma omorati, vin la voi acuma, tiganilor etc. toate astea, urlate cu o voce suava de baba nebuna, ma fac sa vreau sa ma arunc de pe bloc in cap, si in timpul caderii sa incerc sa imi smulg cate unghii pot.
acum e liniste. mai putin niste oameni care lucreaza pe terasa. sper sa plece si aia. ma doare capul. si sunt tare deprimata ca de fapt nu m-am pupat cu eugene hutz :-<.






_________

*secunda bucuresteana: timpul scurs intre momentul cand semaforul se face verde si primul claxon

joi, 17 iulie 2008

catan online

pentru cei care se joaca 'settlers of catan' si sunt fani, am un site foarte tare: http://games.asobrain.com/ . faci un user si purcezi la joc. poti sa joci varianta clasica ('default expansion' cu 10 victory points), sau poti sa joci cities and knights (13, 15 sau 17 victory points), care este mai complicata, cu atacuri ale piratilor si carti speciale care ii pot innebuni pe adversari (geni furi 2 carti la alegerea ta de la un adversar cu mai multe puncte, ii dezactivezi un oras pana plateste sa si-l recupereze and so on). de asemenea poti sa alegi si harti mai complexe unde ai si apa si, pe langa drumuri, trebuie sa construiesti barci.

jocul este foarte tare, siteul de asemenea, si daca vrea cineva sa dea unu candva accept invitatii. dar vedeti ca sunt ofticoasa rau

in alta ordine de idei, mi-am luat de la avon un spray reconfortant pentru picioare si miroase a spray de gandaci :-s

duminică, 13 iulie 2008

jack and jill vs. the world



cat m-am uitat la film mi s-a infiripat tot entry-ul in minte. acum ca s-a terminat filmul, parca am pierdut si ideea. e genul ala de film unde chestiile sunt putin aiurea si nu se pot intampla chiar asa in real life, dar care te prinde tocmai prin treaba asta. pe de alta parte, este un fel de imitatie cu happy end si actori mai naspa a lui 'sweet november'. doar ca in loc de keanu reeves *drool* este freddy prinze jr (cand il vad imi amintesc de episodul din friends in care el era dadaca si plangea ca o muiere isterica), si in loc de charlize theron este una al carei nume mi-e lene sa-l caut (si care e doar cute la inceput, pentru ca de pe la jumatea filmului incolo plange mereu si are nasu rosu). principiul filmului este urmatorul:
boy is rich and kindda dull. girl is poor and so much fun. boy meets girl. boy offers girl a job in a commercial. boy asks girl to move in with him (abia se mutase in NY si nu avea unde sa stea). boy kindda likes girl. boy sleeps with girl. boy and girl become a couple. girl is sick (fibroza chistica sau ceva de genu...oricum o chestie de la care se moare ca ajunge la plamani). boy and girl have so much fun that he changes his vision of life and makes him loose a lot of money. boy finds out about the sickness. boy dumps girl. boy is sorry. boy goes to the bus station but misses the girl. boy quits the job and misses her more and more. girl comes back and they go to mexico or canada. the end. pe langa treaba asta mai e o drama aditionala: boy and father have a wierd, not-based-on-talking-but-based-on-father-recommending-books relationship. all in all filmul e dragutzel, dar nu da p-afara. p-asta nu mi-ar fi frica sa-l revad cum mi-e teama de sweet november. cred ca daca as revedea 'sweet november' as muri deshidratata pentru ca toata apa din corp s-ar elimina sub forma de lacrimi.

in alta ordine de idei, se pare ca azi harrison ford implineste 66 de ani. credeam ca e mai batran asa ca ma cam bucur ca nu e. happy birthday old hot sexy indiana jones! :D

sâmbătă, 12 iulie 2008

duminică, 6 iulie 2008

kung fu panda

azi am mers, cu mic, cu mare, sa vedem 'kung fu panda'. a fost ziua unui prieten si ne-a invitat pe toti sa ne destindem pe cheltuiala lui.
filmul este foarte misto, si daca as avea obiceiul sa dau note, i-as da una destul de mare. in principiu si in majoritatea timpului, este o comedie savuroasa. genul de comedie in care totul este comic, nu doar situatii sau dialoguri sau vulgaritate (ma rog...tinand cont ca e un desen animat pentru copii, vulgaritatea nu prea isi are locul). pe langa comicarii si rasete, este punctat cu cateva vorbe intelepte, are si o morala, si poti sa intelegi (destul de usor) mesajul. dap...chiar are un mesaj spre deosebire de multe dintre filmele mai noi.
tinand cont ca imi este somn si lene...ma opresc aici, dar va servesc un trailer si va recomand sa-l vedeti: