marți, 27 ianuarie 2009

Mysterious Ways

nu, nu am dat-o in diverse. asta este numele unui serial superb care a fost difuzat acum cativa ani si la noi. dupa lupte seculare l-am gasit pe undeva pe net. este un serial extraordinar, si vi-l recomand din suflet (pentru cei care gusta genul). in principiu este vorba despre niste oameni care cauta miracole, lucruri stranii, coincidente. dupa ce le gasesc, incearca sa le explice din punct de vedere stiintific. categoric ceva ramane imposibil de explicat in final. poate nu pare cine stie ce la prima vedere, dar este extraordinar si te prinde. avem un profesor traznit, delicios de neindemanatic, cu cateva doage lipsa, foarte amuzant, care vede miracole peste tot dupa ce chiar el a trait unul. avem o psihiatra cu picioarele pe pamant, macinata de cateva probleme spinoase, care cauta explicatiile fenomenelor bizare pentru ca ei i-a fost refuzat un miracol atunci cand avea nevoie de el. si avem asistenta profesorului, care este un geniu, dar este complet bizara si nu reuseste sa se integreze in societate. si asta e o combinatie fericita din punctul meu de vedere. va recomand serialul cu draga inima si sper sa-l savurati la fel ca mine. si va garantez ca nu o sa va transforme in paranoici care ajung sa creada ca tot ce li se intampla e un semn. pur si simplu e relaxant si te poate face sa crezi ca acolo, undeva, un miracol te asteapta si pe tine

Atentie

post serios de data asta.

am citit pe un forum urmatoarea istorisire a unei tipe (va fac un rezumat). a primit un tel de la orange chipurile (ea avand abonament orange) cum ca poate beneficia de 1000 de min gratuite pe 6 luni, cu conditia bage niste coduri pe mobil. i s-a spus ca va primi si sms de confirmare. dupa primul cod a citit sms-ul de confirmare, care o informa de fapt ca a incarcat cartela prepay x cu suma de 200 eur. pe forumul respectiv erau mai multe persoane care ziceau ca au patit asa ceva, pe irange si cosmote. eu am patit pe vodafone, dar eu eram la munca asa ca l-am expediat pe tip inainte sa apuce sa imi dea toate detaliile.

concluzia este: aveti grija. se pare ca asta e urmatoate inselatorie dupa ce aia cu castigatu de masina sau telefon a aparut prin ziare.

marți, 20 ianuarie 2009

pitzi

am terminat de vazut "sex and the city" de curand. deh, daca sunt somera stau acasa si ma uit la seriale. sau ma joc. sau citesc. sau dorm. dar sa revenim. facand abstractie de faptul ca este un basm modern, cu femei cinice sau nu, romantice sau nu, curve sau nu, care isi gasesc toate marea dragoste, eu am observat altceva care m-a luminat o tzara. femeile alea (mai putin miranda, care este mai decenta si mai putin sic), sunt pitzipoance in adevaratul sens al cuvantului, din toate punctele de vedere, si avanseaza pe parcurs pana ajung de-a dreptul ilare in pitzipongeala lor. poate pentru ele, in NY, este OK. sar pentru mine este exact ce vad in fiecare zi pe pitzipoanca si pe cocalari. si asa m-am luminat. asa apar pitzipoancele. se uita la un serial, isi aleg un idol, si fac ce pot sa ajunga asa. pentru ca unii oameni nu isi dau seama ca filmul, oricat de realist ar fi, oricat de mult seamana cu viata ta, oricat de aproape simti personajele, e film. sa luam un exemplu: eu. personajul meu preferat este samantha. pentru ca e cool si funny, pentru ca se trage in draci si nu-i e rusine. dar asta nu inseamna, sub nicio forma, ca o sa ma apuc sa fac si eu la fel pentru ca vreau sa fiu ca ea. dimpotriva, daca as putea sa aleg unul dintre personaje, as alege-o pe miranda, pentru ca viata ei imi pare echilibrata si pusa la punct, mai mult decat a celorlalte.
stau si ma intreb acum cate fete isi asteapta alesul pe cal alb. cate fete spera ca vor gasi barbatul care sa le duca la paris. cate fete viseaza la familia perfecta, si casa perfecta, si jobul perfect si barbatul caruia sa i se scoale oricand. probabil ca multe. am avut o prietena care se identifica cu carrie atat de mult incat incepuse sa-i imprumute gesturile, privirea in anumite situatii, si chiar si modul de a vorbi. si dupa asta, a inceput sa refuze baieti ca au dacie, nu masina straina, ca nu i-au platit consumatia, ca nu au dus-o in nush ce fitza de bar (in conditiile in care ea, pe cont propriu, abia avea bani de o apa plata cateodata). nu stiu ce mai face ca nu am mai vorbit cu ea de ani de zile, dar stiu ca la un moment dat s-a trezit. a renuntat sa mai priveasca enigmatic in gol, sa-si mai muste buzele si sa caute barbatul vedeta, sau barbatul plin de bani, sau barbatul sofisticat si semi-nobil (la 18 ani e oricum destul de greu sa gasesti asa ceva).
si acum m-am pierdut in ganduri si idei. chiar daca spun in stanga si-n dreapta ca viata nu e ca in filme si nimic nu e perfect si nimic nu e cum te astepti, in sinea mea sunt totusi o romantica incurabila. asa da pana la urma lasam de-o parte anularea viselor. fetelor, puteti sa credeti ce vreti si sa visati cat vreti. dar dati-o dracu de pitzipongeala ca nu sunteti pe un platou de filmare, nu sunteti fashio iconuri si nici nu veti deveni doar pentru ca va imbracati si va purtati pitzipongeste pe strazile micului paris

duminică, 18 ianuarie 2009

bedtime stories

nu, n-am de gand sa va spun o poveste, ca pun pariu ca stiti si voi destule (o sa te sun maine, esti al doilea...stiti voi). ideea este ca am fost ieri la "bedtime stories" the movie. si mi-a placut. este un film ca toate celelalte filme ale lui adam sandler (mai putin click si drama in care joaca el si al carei nume nu-mi vine cum in minte). mie mi-a placut, mi s-a parut amuzant, tras de par, exagerat, stupid pe alocuri... ce mai...adam sandler (evident apare si rob schneider un piculetz ca altfel nu se putea). o sa va pun traileul mai jos ca sa vedeti despre ce e vorba ca mi-i lene sa fac acuma rezumat de film. daca vi-l recomand? hm. am un prieten caruia cu siguranta nu i-l recomand pentru ca il uraste pe adam sandler mai mult decat as fi crezut ca poate uri cineva pe cineva pe care nu-l cunoaste. daca aveti asemenea sentimente inaltatoare fata de adam sandler, atunci sariti-l p-asta. daca nu, vedeti-l, dar cu prieteni, ca sa aveti cu cine va distra. va recomand la procinema, poate dati peste cuplul care a stat in spatele meu :D. tipul radea ca beavis...sau butthead. oricum prindeti ideea. iar tipa se sufoca si guitza si radea in acelasi timp. le un moment dat radeam cu lacrimi...si nu neaparat de film. if u're lucky...who knows :P

si trailerul:

vineri, 16 ianuarie 2009

pepsi

a avut intotdeauna reclame tari:

marți, 13 ianuarie 2009

mah copii...

...puneti mana pe o carte si puneti-va mintea la contributie. de cand mi-am luat la revedere de la colegii din partea cealalta si am scris postul intitnulat "ultima noapte..." o gramada de oameni au ajuns aici cautand comentarii, rezumate si alte cele la aceasta opera. mai astia tineri si potenti...voi chiar nu sunteti capabili sa cititi nenorocita aia de carte si sa veniti cu idei despre ce se intampla acolo? (asta e valabil si pentru aia care tot cauta pareri personale pe google). coae...fatuca...parerea personala e A TA. atata timp cat nu ti-ai postat-o tu pe net undeva, n-o s-o gasesti pe google.

este a n-a oara cand ma enervez pe chestii d-astea. vad ca oamenii incep sa nu mai gandeasca. cred ca e greu...sau le consuma timpul. desi...in timp ce te spoiesti ca la circ sau iti intinzi paru' cu placa (valabil si pentru fete si pentru baieti) poti sa te gandesti si la altceva. sau voi astia micii nu mai sunteti multi tasking?

vineri, 9 ianuarie 2009

...

si am plecat si de la banca. ce m-a uimit a fost ca mi-a venit greu. cand mi-am luat la revedere de la colegi (ca asa-i frumos, chiar daca unii s-au purtat urat), mi-a venit sa plang. nush de ce. un prieten mi-a zis ca probabil si daca as fi la inchisoare si mi-ar da drumul dupa o perioada as incepe sa bocesc la plecare. foarte posibil. si uite cum se duce reputatia mea de dura pe apa sambetei :))

acum, tinand cont ca am plecat si de acolo, sunt somera. pentru prima oara in aproape 4 ani. e ciudat. tot am senzatia ca e weekend. si nush ce sa fac cu timpul meu. parca e prea mult...e clar ca nu prea sunt facuta sa stau acasa. si e la fel de clar ca nu am fost prea inspirata sa imi da demisia acum, in plina criza si lipsa de gaz de la rusi (nu ca ar avea vreo legatura da' ma dau informata :P). acum imi caut job. si vad ca sunt la fel ca si pana acum...dar nu gasesc nimic sa mi se potriveasca. e putin inspaimantator. stie cineva cam cate pagini e bine sa poti sa traduci pe zi si cam cat e tariful pentru 2000 de caractere fara spatii? ca se pare ca fara experienta nu poti nici macar sa raspunzi la intrebarile din mini-interviul online.

in incheiere va prezint "sofia" (singura melodie care mi-a placut din tot radio zu - pe care il ascultam la banca zilnic)



parca melodia suna mai bine la radio (probabil din cauza zambetului tamp al aluia, pe care nu il vezi la radio). si tipii sunt romani (chiar am fost uimita cand am aflat asta)

luni, 5 ianuarie 2009

idiotic

oricat de deschisa la minte as fi, si oricat de ciudat ar fi simtul meu al umorului, asa ceva nu pot sa inghit:



presupun ca este o incercare a unui retardat de a fi amuzant. presupun ca majoritatea pustanilor (nu ma refer neaparat la varsta) gasesc asta o treaba foarte spirituala si inspirata. mie mi se pare doar o chestie penibila si ofensatoare pana la dumnezeu. probabil ca unii o stiti, poate ca unii nu. sa fie de la mine pentru voi...si sa dea dracu' sa lase vreunu comentariu ca i-a placut. va gasesc si-n gaura de sarpe si va bat cu....genitalele voastre peste gura. e blogul meu si trebuie sa fiti de acord cu mine, asa ca puteti sa-l balacariti pe porcu asta :P