luni, 30 martie 2009

e o prima data pt orice

azi dimineata m-am trezit gratioasa ca o floare si am gasit un semeseu de la gagica unui tip cu care ma conversam eu mai demult (nu dau nume ca nu-i frumos). o sa va povestesc si care-i faza cu tipul, ca sa vedeti ca nu sunt spargatoare de "casnicii" dar mai intai lasati-ma sa ma minunez. era un semeseu care suna exact la fel ca mailurile pe care le mai citeaza bad pitzi de la tute. eu credeam ca mailurile alea sunt mituri, ca nessie (monstrul din lochness pt cine a citit deja "breaking dawn"...sa nu ne incurcam). se pare ca nu. semeseul asta avea toate elementele cheie:

- prezentarea: sunt X, prietena lui Y
- "scumpo"...wtf?! nu sunt scumpa ta. pretena lui frate-miu imi zice asa...dar asta pentru ca ii place de mine si suntem prietene. nu ca sa faca pe fata bond sau ceva...femeia periculoasa dar care te ia prin invaluire cu cuvintele ei bine alese si dulci si...
- gramatica, frate. fetele astea nu pun si ele mana pe o carte nici sa le bati.
- amenintare..pe care pot sa nu o iau ca pe o amenintare, dar stie unde lucrez. eh...pacat ca mi-am schimbat jobul. stiam eu ceva...d-aia am fugit de colo colo...sa-mi piarda urma
- actiuni intreprinse: l-a pus pe baiat sa imi dea ignore. oh the pain, the horror...d-aia nu mai rasare soarele. e adevarat ca tipul e caterinca si imi placea sa vorbesc cu el dar nu suficient de mult cat sa inghit semeseuri de la prietene paranoice de dragul lui.

acuma sa va zic si povestea cu gagiul ca sa nu ma ostracizati. acum o vreme, cand jucam eu wow, am postat cerand ajutor cu configurarea unui caracter. un preten din retea m-a pus in legatura cu un coleg d-al lui, care juca wow, ca sa ma ajute. si din vorba in vorba am inceput sa ne pierdem timpul impreuna pe mess cand eram la munca. mai bine sa vorbesc cu cineva decat sa ma uit pe pereti...asa ca am profitat de baiat. plus ca si lui ii placea sa vorbeasca cu mine. mi-a zis el ca are o gagica paranoica, dar credeam ca exagereaza el cum fac baietii carora li s-a urat cu binele. da' de unde...se pare ca valiza e sarita...
oh well...acum astept sa vad daca mai are de comentat...sunt tare curioasa :D

astept sustinerea voastra daca vrea don'soara sa ma bata sau ceva :))

duminică, 29 martie 2009

a fost odata

a fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti, o printesa. nu era cea mai frumoasa din tara, nu era cea mai desteapta din lume. de fapt, nu era speciala in niciun fel. era pur si simplu o printesa cat se poate de obisnuita. cand a ajuns si ea la varsta adolescentei si a aflat cam cum sta treaba cu printii, s-a gandit ca ar fi cazul sa inceapa si ea sa caute unul pentru ea. nefiind extraordinara in niciun fel, nu se putea astepta sa se lupte printii pe mana ei. asa ca a pornit prin lume, la cunoscut de printi. cat de curand si-a dat seama ca printii erau deosebiti, pentru ca aratau ca din cartile cu povesti. dar printii aia erau narcisisti si nu prea destepti. si isi cautau printese la fel ca ei. asa ca printesa noastra a ajuns la concluzia ca si un cavaler ar fi foarte bun. dar cavalerii erau luati, gay sau neinteresati. pe printesa o cam apuca disperarea. se gandea ca nu se poate sa nu fie si alesul ei pe undeva pe acolo. am uitat sa va spun ca printesa noastra inca traia in lumea ei de poveste.
intr-o buna zi, printesa noastra se plimba ganditoare pe malul unei ape si a auzit o broscuta care plangea. din vorba in vorba a aflat ca broscuta auzise de la mama ei, care auzise de la o prietena, care auzise de la fratele unei matusi a bunicii unei prietene, ca unele broscute sunt printi fermecati. din aceeasi sursa broscuta auzise ca blestemul nu se ridica decat cu un sarut al unei printese. cu inima usoara de speranta, printesa s-a hotarat sa sarute broscuta. dar...broscuta nu era print, asa ca printesa a plecat dezamagita si oarecum scarbita ca a sarutat o broasca. totusi, a retinut povestea si s-a hotarat sa mai incerce. si astfel a cunoscut o gramada de broscute. cu unele chiar si-a pierdut o groaza de timp discutand, pentru ca s-a gandit ca poate e nevoie de mai mult decat un sarut (auzise ea un zvon despre o bestie care se transformase in om).
din pacate timpul trecea si printesa crestea tot mai mult si incepea sa iasa din lumea ei de poveste, dandu-si seama ca a sarutat la broaste de i-a venit rau si nici una nu s-a transformat in print, cavaler, sau macar vreun taran decent. toate au ramas broaste. si de atunci a invatat printesa sa nu mai aiba incredere in broaste. "o sa ma schimb" nu se intampla niciodata. si astfel printesa a hotarat sa stea si sa isi astepte printul, in loc sa umble din loc in loc sarutand broaste.

joi, 26 martie 2009

ahaha...ha

iete poza de pe (dupa cum se vede si pe ea) failblog.org:

miercuri, 25 martie 2009

first day at work

azi in sfarsit am fost la munca...dupa atat timp de asteptat si plictisit pe acasa (nici wow nu am mai jucat, atata de plictisita am fost). haideti sa va fac un rezumat al primei zile ca sa ma dau mare. ca sa zic in cat mai putine cuvinte, e SUPER TARE FRATE. colegii sunt super de treaba si fun si cool (si nu, nu stiu ca am blog asa ca nu dau cu periuta sau ceva). fata de ce am vazut pe la banca este ca si cum as fi dat peste zana zanelor dupa ce am intalnit numa' cotoroante. sediul in sine este superb, luminos, aerisit. cam "labirintic" ca sa zic asa dar invat repede. mi-am ales un birou la geam si vad juma de pipera...privelistea e superba. le-am cunoscut si pe fetele cu care voi lucra (care sunt cele de la interviu si sunt super de gasca). am avut si conferinta cu managerul general...deci OMG.
am aflat ca o sa ne dea si laptopuri si desktopuri aici, avem si casti noi noute, avem sala de mese, bucatarioara cu cafea moca si sucuri (tot moca). momentan nu am avut timp sa explorez prea mult, si inca nu am inceput trainingul dar sunt nerabdatoare. mai ca nu as mai pleca de aici (desi mi-e cam somnic acuma :P).

in concluzie sunt foarte incantata, am observat aici o cu totul alta atitudine fata de "aia noi" (mult mai apropiata de atitudinea de la fostul job) si vad ca toate merg ok pana acum (nu ma asteptam sa ne astepte badge-urile la intrare, sa ni se puna poza pe ele imediat si sa ni se faca rost de laptopuri intr-o ora, desi cele pe care le vom avea definitiv nu au venit inca). alta viata, frate. pot sa zic cu mana pe inima ca a meritat asteptarea...merita si mai mult de atat :P

marți, 10 martie 2009

no longer jobless

in sfarsit am semnat oferta de la oracle. pe 25 martie incep. salariul este dublu fata de cel de la banca. orarul este ok din punctul meu de vedere. o sa am o luna training (deci rar trebui sa bag ceva la cap in timpul asta). trebuie sa fac iar analize :(( (asta deja este un complot impotriva mea: din iunie pana in martie de 3 ori analize? cu tot cu sange de fiecare data. presupun ca o sa trec cu bine si peste asta)

tipa de la HR este superba. a fost asa de draguta cu mine in timpul in care asteptam vesti. m-a sunat de cateva ori doar ca sa imi spuna ca totul este ok, sa nu ma ingrijorez, sa nu imi fac probleme etc. nu cred ca sunt multi oameni care se poarta asa cu viitorii colegi :). azi m-am intalnit cu ea cand am semnat oferta si e foarte de treaba. daca macar o parte din oamenii de acolo sunt asa, cred ca o sa-mi placa. acuma mai trebuie doar sa incerc sa imi schimb programul de somn. cu siguranta nu o sa incep la 1-2 dupa amiaza asa ca trebuie sa incep sa lucrez la asta.

uite cum se rezolva chestiile in viata...catinel catinel :D

vineri, 6 martie 2009

fire and ice

am citit despre filmul asta (nu mai stiu unde) ca e un film "cu efecte de oscar". de asemenea e un film marca mediapro, cu ceva actori romani (printre care si cabral si loredana). pe de alta parte am auzit cum ca ar fi un film slab...dureros de slab. asa ca, din plictiseala, mi-am luat inima in dinti si l-am vazut. o doamne! nici nu stiu de unde sa incep. hai sa incep cu actingul. este ok pe alocuri, prost in marea majoritate si dezastruos in ce a mai ramas din film. evident ca nu te poti astepta de la loredana sa stie sa joace, dar macar te astepti sa fie capabila sa isi spuna replicile. se pare ca engleza nu este punctul ei forte, asa ca mare lucru nu intelegi din ce zice. noroc ca era doar o camerista asa ca apare de 2 ori si are gen 4 replici. chiar si actorii mai in varsta au momentele lor de slabiciune. meh...se mai intampla in filme tv.
povestea este...o poveste de film cu printese si dragoni si cavaleri. dupa ce faci cunostinta cu toate personajele deja iti dai seama care unde bate, care e tradator si care e tradat. de fapt iti dai seama de asta cum apare cate un personaj nou. totul este predictibil. e ceva de genul: printesaeste baietoasa, calareste si se imbraca in pantaloni, taica-su e super incantat, maica-sa nu. pe urma dragonul ataca regatul. pe urma printesa face pe dracu in 4 si il cauta pe cavalerul despre care se stia ca a omorat un dragon. da peste sexosu' de fi-su (cavaleru' murise). sexosu' initial nu vrea, pana la urma cedeaza. fac un plan care implica sa trezeasca alt dragon (cred ca e ala pe care il omorase ta-su) ca sa il omoare pe ala care ataca regatu. dragonii incep sa se bata. se petrec chestii. dragonii se bat. se petrec alte chestii. dragonii se bat. regele moare. dragonii se bat. cabral trece de partea printesei. dragonii se bat. regele rau moare. dragonii se bat...si tot asa pana moare unu' dintre dragoni si trebuie omorat si celalalt...chestie de care se ocupa sexosu'. la un moment dat se face o referire si la robin hood desi sunt ferm convinsa ca din punct de vedere temporal robin hood a fost muuult dupa povestile cu dragoni. dar...treaca de la mine. a...si sexosu' omoara pe toata lumea. ba le suceste gatu' ca la puii de gaina, ba taie cu sabia la ei fara probleme (si sabia tot curata ramane)...este mai ceva ca terminator.
si acuma sa ajungem la efecte. mai...efectele lor "demne de oscar" par a fi facute cu studio. nu ca studio e un soft prost doar ca...nu e professional. adica te-ai fi asteptat...ma rog, eu m-as fi asteptat, sa nu fie chiar asa de evident unde s-a folosit green screen, si ca dragonii sunt facuti pe calculator. adica...stiu ca nu se iezista dragoni, dar ma asteptam sa fie mai credibili aia de pe ecran. pe de alta parte am ras cu lacrimi cand printesa avea lacrimi in ochi da nu curgeau ale dracu. se umplusera ochii de lacrimi d-alea false, da nu dadeau pe langa, si aia nu clipea sa nu-si strice concentrarea. genial a fost cand, dupa momentul de maxima incordare, ca sa fie mai dramatica, tipa isi sterge o lacrima (care nu cursese inca). dupa ce termina miscarea, tradatoare de lacrima incepe sa curga pe la celalalt colt al ochiului. alta faza a fost cand tipul trebuia sa escaladeze un munte. bai...aproape am facut pe mine de ras cand am vazut ca pe asa-zisu munte erau sprijinitoare d-alea cum sunt pe peretii pe care oamenii se prefac ca fac alpinism in mijlocu orasului (habar n-am cum se cheama). si omu tot urca cu daruire pe munte, dar erau aceleasi 2 scene filmate din unghiuri diferite. demential...sublim...am ras cu lacrimi cum n-am mai ras de foarte mult timp la un film.
as zice ca vi-l recomand pe post de comedie, dar neaparat cu o gasca de prieteni si ceva alcool. eu nu am avut nici una nici alta asa ca imediat ce am terminat filmul am barfit aici...simti nevoia...nu poti sa tii doar pentru tine.

si, asa cum v-am obisnuit la discutii despre film, trailerul:

miercuri, 4 martie 2009

soferia bat-o vina

deci...stiu ca nu se incepe o fraza cu "deci" dar am ramas fara cuvinte la filmuletul de mai jos. si am observat din comentarii ca sunt oameni care se si amuza pe seama boului din clip. mie sincer nu mi-a venit sa rad. la inceput mi s-a parut putintel retardat si putin mai incolo mi s-a facut rau...fara nici un fel de exagerare. cum e posibil asa ceva? si ne mai miram ca se inmultesc accidentele la fel ca tiganii sin satra...

duminică, 1 martie 2009

if u want to touch the sky, fuck a duck and try to fly

"filth and wisdom"...film al madonnei. nu de asta m-am uitat la el, ci pentru ca joaca eugene hutz (si mi-a placut de el tare mult in "everything is illuminated"...si imi place de el in general :D).

filmul asta a primit in genere comentarii dezastruoase, dar asta nu m-a oprit pe mine niciodata. dupa ce l-am vazut nu pot sa zic decat...meh. nu e cine stie ce, nu este incredibil de amuzant si nu tineam neaparat sa-l vad pe eugene imbracat in femeie (fix la naomi m-am gandit). ce mi-au placut sunt tinutele lui eugene si muzichia lui gogol bordello. si va dau si cu un trailer mai jos...poate asa va faceti o idee mai buna: